Matka yrittäjyyteen

Yrityksen alku ja idea..

Unelmani on aina ollut yrittäjyys, en vain ole keksinyt mitä yrittäisin, mitä kaikkea voisin tehdä, sekä millaista palvelua alueemme henkilöt, yritykset ja yhdistykset haluaisivat ostaa. Toki haluan palvella koko Suomea ja mahdollisesti koko maailmaa, tiedä häntä mihin asti mun siipeni kantavat, mutta toivottavasti kantavat vielä pitkälle!

Vuonna 2019 sain ahaa-elämyksen ja tiesin mitä haluan tehdä, mistä lähteä eteenpäin, miten ideaani kehittäisin sekä mitkä on mun päämääräni.

Yritys sai ideansa esikoiseni syntymän jälkeen. Ei mennyt kuin pari kuukautta niin huomasin neidin olevan atoopikko, ihottumaa alettiin hoitamaan rasvoilla. Kuitenkin sisimmissäni tiesin, ettei kyse ollut vain ihottumasta, koska oli hänellä myös mahavaivoja. Käänsin silmäni kohti allergiasivustoja, sekä allergiaryhmiä. Samaan aikaan hyppäsin myös lääkäreillä, jotka yrittivät auttaa ja testejäkin otettiin. Kuitenkin siitä alkoi useita kuukausia, yli vuoden kestävä salapoliisityö. Mitä ihmettä voin syöttää lapselleni, jottei vatsa ole kipeä ja iho räjähdä käsiin?

Lääkärit käskivät minun pitää päiväkirjaa oireista, kakasta, millon mistäkin. Tuntui, että papereita kertyi kasoittain eikä niitä sitten enää seuraava lääkäri tahtonutkaan katsoa vaan hän halusi taas uuden päiväkirjan ja lähdin kotiin saatesanoilla ”seuraillaan!”. Voin kertoa, että tämä turhautti, joka kerta, hyvin paljon ja harmitti vieläkin enemmän.

Siitä se idea sitten lähtikin, nyt halusin kaikki päiväkirjat ja merkinnät samaan paikkaan. Googlettelin hieman, enkä löytänyt moista palvelua, toki osittaisia, mutta nyt halusin kaikki samaan paikkaan. Ei kai auttanut kuin tehdä itse, tuumasin. Ja tässä sitä nyt ollaan, yrittäjänä.

Löysin kuin löysinkin lapseni allergiat, sain hänet hyvä vointiseksi ja raskas ajanjakso sai loppujen lopuksi hyvän päätöksen. Ja minä liikeidean.

Työstin liikeideaani ja tein liiketoimintasuunnitelman, useita kertoja punnitsin toimia ja mietin uskallanko. Pakkohan minun oli uskaltaa, koska uskoin tuotteeseen, ideaani ja itseeni!

Yrityksen kehitys

Olen tehnyt selkeät suunnitelmat tulevaisuuden osalta, mitä yritykseltä haluan ja mihin sitä tahdon viedä. Laaja-alainen osaamiseni tulee suureksi hyödyksi yritykseni liiketoiminnassa ja sitä kautta uskon pystyväni palvelemaan useita eri tahoja.

Tällä hetkellä aloitan yhden naisen yrityksenä, joka suunnittelee erilaisten applikaatioiden ja sovellusten käyttöjärjestelmiä sekä toimivuutta. Yhdessä Ebax Oy:n koodareiden kanssa luomme toimivaa kokonaisuutta markkinoille ja tähtäämme kansainvälisille markkinoille.

Osaamiseni yksi vahvimmista osa-alueista koostuu liiketoiminnan ja työyhteisön sekä toiminnan kannattavuuden kehittämiseen. Käytän yrityksien kehityshankkeissa sähköisiä työkaluja, joidenka avulla saadaan selville yrityksen sisäiset voimavarat ja sitä kautta pyrin valjastamaan yrityksen jo olemassa olevan mahdollisen potentiaalin käytäntöön, auttamaan kasvussa sekä saada työntekijöiden tehokkuuden kasvuun.

Toinen vahva osaamisalueeni on markkinointi. Usein yritykset kokevat jäävänsä nykyisillä markkinoilla jälkeen tai toisten jalkoihin. Mitä yritys voisi kenties tehdä toisin, mitä voisi tehdä vieläkin enemmän. Joskus yritys tarvitsee ulkopuolisen tarkistamaan yrityksensä markkinoinnin ja mainonnan, kehittämään sitä ja avustamaan monin eri tavoin.

Kun yrityksen markkinointisuunnitelma on ajantasalla, on itse markkinointi ja mainonta helpompi toteuttaa. Minulta löytyy myös media-alan koulutus, joten pystyn toteuttamaan markkinointi- ja mainosmateriaalia yrityksille, sekä lomakepohjat.

Digitaalisen markkinoinnin työkalut, sekä myynnin automaatio on minulle tuttua ja uskon, että oikeilla työkaluilla saadaan autettua myös muita yrityksiä luomaan edukkaita ja tehokkaita markkinointikeinoja, unohtamatta vanhoja markkinointikanavia kuten lehdet.

Tulevaisuuden näkymät

Mielessä on monia erilaisia projekteja, jotka kaipaavat tekijää. Kehitän yritystäni eteenpäin ja luon kontakteja uusiin yhteistyökumppaneihin, olisitkohan sinä yksi heistä?

Oirepäiväkirja-applikaatio on nyt markkinoilla ja sitä saa ladattua sovelluskaupoista. Applikaatio on saanut hyvän vastaanoton ja sitä tullaan myös jatkossa kehittämään. Yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa tullaan kasvattaamaan, sekä oirepäiväkirjan käyttäjäkunta tulee laajentumaan kaikkiin eri sairauksiin.

Aloitan nyt vuoden 2022 alussa myös Tradenomi opinnot Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa, monimuotona PK Yrittäjyys linjalla. Opiskeluiden ohessa pyöritän myös omaa yritystäni, kehitän sitä ja teen tehtäviä oman firmani asioiden siivittämänä. Kuitenkin tulen myös kaipaamaan ulkopuolisia tehtävien kohteita, joten ideioita yhteistyöstä voi heitellä sähköpostilla.

%d bloggaajaa tykkää tästä: